blogs
26 december, 2022

Dé woontrends voor 2023

Dé woontrends voor 2023


2023 is bijna in zicht en dat betekent nieuwe trends op het gebied van interieur! Hét jaar van de tegenstellingen in huis, met aan de ene kant meer volume en aan de andere kant verfijning. Maar ook aandacht voor energiebesparende oplossingen en verbinding met buiten. Laat je inspireren door de kleuren, stijlen en materialen die jouw huis helemaal 2023 maken.

De behoefte aan een comfortabel, fijn thuis blijft. Een echt thuis waar je je veilig kunt afsluiten van buitenwereld. De woontrends van de afgelopen jaren sijpelen dan ook door naar 2023. Zo de zien we veel lichte natuurtinten, zachte organische vormen en oog voor duurzaamheid. We lichten een aantal interieurtrends (opnieuw) toe:

 

Energiebesparende oplossingen voor in huis

We hebben er allemaal mee te maken: stijgende energieprijzen en inflatie. Tijd om in 2023 flink te bezuinigen en op zoek te gaan naar energiebesparende oplossingen. Oók voor in huis. Door onder andere te kiezen voor slimme, isolerende vloeren en raambekleding kan de verwarming alvast een paar graden lager namelijk! Zo houden gordijnen de warmte goed binnen, kun je met elektrische bediening je zonwering slim inzetten en behalen PVC, Marmoleum en Novilon vloeren het meeste warmterendement.

bha-2022-Q2-Eetkamer_00005.jpg

Naast alle praktische en energiebesparende eigenschappen blijven de collecties zich ontwikkelen en worden er regelmatige mooie stijlen toegevoegd. Praktisch én mooi dus! Ben je op zoek naar meer interieurtips om energie te besparen? Lees hier onze uitgebreide blog. 

 

Interieurtrend: layering

Eén van de nieuwste interieurtrends is layering, oftewel het combineren van diverse raambekleding in een gelaagde stijl. Wat deze trend populair maakt is de warmte en sfeer die de combinatie van twee soorten raambekleding geeft. Vooral gordijnen in combinatie met een andere ‘zachte’ zonwering zoals rolgordijnen of plissé shades geven een warme sfeer. Kies je voor een ‘harde’ zonwering zoals aluminium of houten jaloezie dan geeft dat wat meer diepte aan je interieur.

layering.jpg

Een extra pluspunt van twee soorten raambekleding is de isolerende werking. Door de combinatie van verschillende typen raambekleding profiteer je dubbelop van de functionele eigenschappen en ontstaan er extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole. In combinatie met een smarthome-systeem zoals PowerView® Automation kun je de gordijnen en zonwering zelfs nog beter afstemmen op weer en sfeer.

bha-2022-Q2-Slaapkamer_00037 (1).jpg

Kleuren uit de natuur in je interieur

Warme naturellen en kalmerende groen- en blauwtinten maken ook komend jaar van ons huis een rustgevende plek. De natuur heeft een sterke aantrekkingskracht die we graag naar binnen halen. Woontrends én kleuren zijn hierop geïnspireerd. Zoals de trendkleur Flexa kleur van het jaar 2023: Wild Wonder. Een positieve en natuurlijke geeltint met een groene ondertoon. De kleur staat in het teken van ‘de wonderlijkheid van de natuur’. Lees er meer over in deze blog.

organisch vloerkleed.jpg

Natuurlijk en organisch

De trendkleuren voor 2023 sluiten aan bij een grotere trend die we al even zien: het buitengevoel dat steeds meer samensmelt met ons interieur. Naast het gebruik van aardetinten zoals beige, oker en terra, refereren ook organische vormen direct naar de natuur. Deze doorbreken de rechte lijnen in je interieur en creëren een speelse look. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel in een ovale vorm of een groot schilderij of behang met grafische ronde lijnen. Wil je groots uitpakken? Kies dan voor een statement zoals een bank of groot vloerkleed in organische vormen.

 

Kom langs voor interieuradvies

Geïnspireerd geraakt door de nieuwste woontrends van 2023? Kom langs in onze winkel en laat je adviseren door onze vakkundige experts. Zij staan voor je klaar om samen jouw droominterieur te realiseren!