Een duurzaam interieur vind je bij Berg&Berg Leiderdorp!

Het zijn de Duurzaam interieur weken

Een nieuw interieur kies je voor het leven. Daarom is het belangrijk dat jouw huis een prettige leefomgeving vormt waarin je je thuis voelt. En dat begint bij een duurzaam interieur. Wist je dat onze leveranciers er alles aan doen om duurzaam te produceren of zelfs gebruik te maken van natuurlijke, gerecyclede materialen? Zo zet je met jouw interieur de eerste stap naar een betere wereld. Benieuwd geworden? We vertellen je graag meer over onze duurzame collecties in de winkel. Kom langs of plan online jouw adviesgesprek.Jouw huis verduurzamen?

Door bewuste interieurkeuzes te maken, denk je niet alleen aan je eigen wooncomfort maar ook aan de planeet. Ook onze leveranciers zijn constant op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een gezond binnenklimaat.

De meest duurzame vloer voor je huis is Marmoleum, CO2-neutraal geproduceerd en gemaakt van hernieuwbare materialen als lijnolie en kalksteen. En dat is nog niet alles: zo worden onze PVC-resten opgehaald voor herbruik en is het PVC vrij van schadelijke weekmakers. En je ziet het niet, maar veel stoffen zijn gemaakt van gerecyclede garens. Er wordt zelfs uit de oceaan gevist plastic verwerkt in diverse gordijnen, raambekleding en vloerkleden. Benieuwd naar de producten en hun maatschappelijke impact? Lees hieronder meer over de duurzame interieurcollecties of kom ze bekijken in de winkel!

Onze acties tijdens de Duurzaam interieur weken:

Van PET-fles tot zonwering

Van PET-fles tot zonwering

Wil je jouw CO2-voetafdruk verminderen? Begin dan bij jouw raambekleding! In de collecties van Luxaflex® en NL Label vind je veel natuurlijke, gerecyclede producten. Zo bestaat het assortiment zonwerende Greenscreen Sea-Tex® rolgordijnen voor 50% uit gerecycled plastic uit de oceaan. In de rolgordijncollectie vind je ook een aantal prachtige stoffen met het Re-Life label. Deze weefsels zijn gemaakt met gerecycled polyester van PET-flessen.

Ook onze populaire collecties Duette Shades biedt een prachtige reeks stoffen met het Eternity label, waarvan het doek voor zeker 40% bestaat uit gerecyclede PET-flessen. In het assortiment Plissé Shades zijn Revival stoffen opgenomen. Dit doek is gemaakt met 100 procent gerecycled polyestergaren uit onder meer industrieel afval. Binnen iedere collectie is er dus gedacht aan duurzame stoffen.

En kies je voor de Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®? Dan kies je altijd voor een duurzaam product. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De aluminium jaloezieën zijn voor 98% gemaakt van hergebruikte grondstoffen én worden geproduceerd met oog voor de planeet. Voor de collectie Houten Jaloezieën geldt dat al het hout FSC®-gecertificeerd is en afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Ben je nieuwsgierig naar de duurzame opties van de Luxaflex® of NL Label raambekleding die jij op het oog hebt? Vraag het onze adviseurs!

Energiebesparende raambekleding

Energiebesparende raambekleding

Met je interieurkeuzes kan je op verschillende manieren bijdragen aan een betere wereld. Zo zijn er duurzame producten, maar zijn er ook producten die ervoor zorgen dat jouw verwarming een graadje lager kan. Hoe minder je stookt, hoe beter dit immers is voor het milieu. Wist je dat er tot 50 procent van de warmte kan ontsnappen via het raam? Tijd om daar iets aan te doen!

Bijvoorbeeld met Duette shades, die zijn voorzien van een honingraatstructuur. Er ontstaat een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Doordat deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Om te voorkomen dat je warmte verliest, is het dus heel belangrijk dat je passende raambekleding hebt. Zo spaar je het milieu én jouw energiekosten 

Desso Econyl vloerkleden

Desso Econyl vloerkleden

De Econyl vloerkleden van Desso maken de wereld én jouw huis een stukje mooier. De vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam doordat ze gemaakt zijn van gerecyclede garens, waaronder herbruikt plastic uit de zee. Goed voor mens en milieu dus!

Econyl® is een garen dat is gemaakt van 100% geregenereerd nylon, zoals van garenafval van Desso’s tapijt recycling center en achtergelaten visnetten. Daarvan zijn er volgens milieuorganisaties ongeveer 640.000 in de oceanen. Met jouw aankoop draag je dus bij aan gezondere zeeën! Vis je mee?

Gezonde Marmoleum vloeren

Gezonde Marmoleum vloeren

Marmoleum is onze meest duurzaamste vloer, heb je misschien weleens gelezen. Hoe komt dat nu? Marmoleum, ook wel linoleum,wordt gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen. Denk hierbij aan lijnolie, hars en kalksteen. De vloer is CO2-neutraal, wat betekent dat je als bedrijf je CO2 uitstoot compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch CO2-neutraal te zijn.

Benieuwd hoe het wordt gemaakt? Bekijk dan eens dit filmpje van leverancier Forbo over het productieproces van Marmoleum!

Duurzame PVC vloeren van Therdex

Duurzame PVC vloeren van Therdex

Een PVC vloer is met zijn natuurlijke uitstraling niet van echt te onderscheiden, maar wórdt ook steeds groener. Doordat PVC goed gerecycled kan worden, blijft er tijdens het productieproces geen afval over. Het 'afval' wordt hergebruikt. 

Ook Therdex heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan Ze testen en keuren hun producten op alle niveaus, zodat de vloeren in jouw huis écht bijdragen aan de duurzaamheid ervan. Het merk maakt bijvoorbeeld gebruik van bio-weekmakers, de zogenaamde isoborbide-weekmakers. Dit is een bio-weekmaker die is gemaakt van sorbitol en vetzuren. Door de weekmakers op te bouwen uit duurzame sojaolie, zijn ze biologisch afbreekbaar en tijdens productie niet vervuilend. De Therdex Rigid Click vloeren bevatten bovendien een kurk onderlaag. Het voordeel van deze kurklaag is dat de warmte en het geluid goed worden geabsorbeerd. Deze factoren zorgen ervoor dat de PVC vloer een stuk duurzamer wordt. 

Natuurlijke gordijnstoffen

Natuurlijke gordijnstoffen

Gordijnen zijn een ideaal product voor het toepassen van natuurlijke garens en gerecyclede materialen zoals plastic. Veel van onze leveranciers verwerken deze materialen in hun collecties. Zo is de circulaire gordijnstof SEA nieuw in de collectie van De Ploeg. Gemaakt van aangespoeld plastic. 

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. Dit wordt gecombineerd met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel een voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Wil je meer weten over duurzame gordijnen en deze in het echt bekijken? Kom langs in de winkel!

Arte gaat voor natuurlijk behang

Arte gaat voor natuurlijk behang

In de behang collectie van Arte vind je veel mooie, levendige, dessins met zichtbaar natuurlijke materialen. Het geeft de finishing touch aan iedere ruimte. Het luxe behang wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. Arte neemt verschillende duurzame maatregelen zoals watergedragen inkt. Dit betekent dat voor het aanmaken van inkten of het reinigen van materiaal geen giftige en milieubelastende oplosmiddelen nodig zijn.

Verder borduurt Arte continu voort op haar grote sterkte: haar materialenmix. Een groot deel van de collecties is namelijk gebaseerd op natuurlijke materialen zoals waterhyacinten, bananenbladeren, katoen, mica, zijde, wol, jute, schelpen en grassen. Grondstoffen uit de natuur die een verfijnde afwerking combineren met een goed geweten.  

lees onze blogs over duurzaamheid

Ontdek onze duurzame collecties en maak een afspraak met één van onze interieuradviseurs:

Interieuradvies in de winkel (aanbevolen)

Interieuradvies aan huis

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Other details

Door het verzenden van dit formulier ga ja akkoord met ons privacybeleid

Inschrijven nieuwsbrief